Handig

De leukste kerstcadeaus voor kids

0
De leukste kerstcadeaus voor kids

Kerstmis staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om na te denken over kerstcadeaus voor de kleintjes. Er zijn tegenwoordig heel veel opties, dus dan kan het best lastig zijn om het perfecte cadeau te vinden. Of je nu op zoek bent naar iets creatiefs, iets om mee te knuffelen of een cadeau dat bijdraagt aan hun ontwikkeling, er is voor iedere leeftijd wel wat leuks te vinden. In deze blog deel ik een aantal ideeën voor de leukste kerstcadeaus voor kids, zodat je gegarandeerd een blije snoet aan de kerstboom hebt!

Voor de allerkleinsten: 0-1 jaar

Voor de jongste kinderen, vooral baby’s, draait het bij kerstcadeaus vaak om zachte materialen en eenvoudige vormen. Op deze leeftijd verkennen kinderen de wereld vooral met hun zintuigen, dus denk aan cadeaus die hen uitdagen om te voelen, horen en zien.

Een populaire keuze is speelgoed voor 1 jarigen, dat helpt bij het ontwikkelen van de motoriek. Denk bijvoorbeeld aan zachte blokken, bijtringen of een rammelaar die gemakkelijk vast te pakken is. Zo’n speelgoed is niet alleen veilig, maar ook leuk en leerzaam. Baby’s zijn op deze leeftijd ook dol op felle kleuren en simpele geluiden, dus iets wat rinkelt of kraakt zal zeker in de smaak vallen.

Educatief speelgoed voor 1-2 jaar

Kinderen rond de één jaar oud beginnen steeds meer te ontdekken en hun nieuwsgierigheid kent geen grenzen. Dit is het perfecte moment om iets te geven dat hen zowel vermaakt als helpt bij hun ontwikkeling. Educatief speelgoed voor 1 jarigen is hier ideaal voor. Denk bijvoorbeeld aan stapeltorens, puzzels met grote stukken of een loopwagentje dat helpt bij het leren lopen. Het mooie van educatief speelgoed is dat het de kleintjes niet alleen bezig houdt, maar hen ook stimuleert om nieuwe vaardigheden te leren. Puzzels en bouwsets zijn geweldig om de hand-oogcoördinatie te verbeteren, terwijl interactieve boeken hen laten kennismaken met geluiden en kleuren. Zo krijgen ze spelenderwijs nieuwe vaardigheden onder de knie!

Creatief speelgoed voor peuters

Peuters zijn kleine ontdekkingsreizigers die graag de wereld om hen heen willen begrijpen. Ze houden ervan om te bouwen, te tekenen en te creëren. Daarom is creatief speelgoed altijd een schot in de roos! Denk aan grote blokken van Duplo, een eenvoudige tekenbord of een set klei waarmee ze hun eigen kunstwerken kunnen maken. Wat ook erg populair is bij deze leeftijdsgroep, is speelgoed dat geluiden maakt of muziek afspeelt. Een kinderxylofoon of speelgoedpiano kan voor uren speelplezier zorgen en stimuleert daarnaast ook hun muzikale ontwikkeling. Zorg er wel voor dat het volume niet te hoog staat, want ouders willen natuurlijk ook een rustige kerst!

Rollenspel voor kleuters

Kleuters beginnen op deze leeftijd met fantasiespel, wat betekent dat rollenspel echt een hit kan zijn. Denk aan cadeaus zoals een keukentje, een dokterstas of een poppenhuis. Hiermee kunnen ze hun eigen kleine werelden creëren en hun verbeelding de vrije loop laten. Speelgoed zoals verkleedkleren of een setje met kleine poppetjes en diertjes doet het ook altijd goed. Het leuke aan rollenspel is dat kinderen hun sociale vaardigheden ontwikkelen door te doen alsof ze iemand anders zijn, en daarnaast leren ze ook nog eens hoe de wereld om hen heen werkt.

Buiten spelen

Hoewel het in de winter wat kouder is, blijft buitenspelen belangrijk. Er zijn genoeg kerstcadeaus die kinderen aanmoedigen om lekker naar buiten te gaan, zelfs als het een beetje fris is. Voor de iets oudere kinderen kun je denken aan een step of een kleine loopfiets, perfect om rond te crossen in de buurt of in de tuin. Voor jongere kinderen zijn zandbakken of een setje tuingereedschap leuk om mee te spelen in de tuin of op het balkon. Zelfs in de winter vinden kinderen het geweldig om in de natuur te spelen, en met het juiste speelgoed kunnen ze zich urenlang vermaken.

Boekjes voor iedere leeftijd

Boeken zijn altijd een goed idee, ongeacht de leeftijd van het kind. Voor de allerkleinsten zijn er zachte stoffen boekjes met felle kleuren en eenvoudige afbeeldingen, terwijl peuters en kleuters zullen genieten van voorleesboeken met leuke verhaaltjes en mooie illustraties. Daarnaast zijn er ook interactieve boeken beschikbaar, bijvoorbeeld met knoppen die geluid maken of flapjes die ze kunnen omdraaien. Dit maakt het lezen nog leuker en zorgt ervoor dat ze al op jonge leeftijd plezier krijgen in boeken. Een perfecte aanvulling voor onder de kerstboom!

Slim omgaan met je erfenis: dit moet je weten

Previous article