Handig

Laat je verrassen door wijn

0
Laat je verrassen door wijn

Wijn is nog altijd een vertrouwde metgezel bij een diner onder vrienden, een gezellige avond met z’n twee of op een terrasje bij mooi weer. Maar mensen zijn ook gewoontedieren: van zodra we een wijn lekker vinden, grijpen we vaak naar dezelfde soort . Misschien is het tijd om je horizon te verbreden en je smaakpapillen te verrassen? Want met wijn is zoveel meer mogelijk dan je denkt. 

Probeer eens een onbekende druivensoort

Veel mensen zijn vertrouwd met populaire wijnen zoals Chardonnay, Merlot of Cabernet Sauvignon. Maar de wereld van wijn is veel groter dan dat. Er zijn honderden druivensoorten die je misschien nog nooit hebt geprobeerd, maar die zeker de moeite waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Verdejo uit Spanje, een frisse witte wijn met hints van citrus en kruiden, perfect voor een zomerse avond. Of misschien smaakt een Spaanse Rioja wijn je nog meer? 

Door te kiezen voor een onbekende druivensoort, open je jezelf voor nieuwe smaken en aroma’s. Het kan even wennen zijn, maar het kan ook een hele fijne ontdekking zijn. Wist je dat je ook gemengde wijnpakketten kan bestellen? Met zo’n wijnpakket proef je van verschillende soorten wijn, door jouw wijnhandelaar verzorgd samengesteld. 

Maak van je wijn een cocktail

Als we aan wijn denken, denken we meestal aan het drinken uit een glas, puur en ongezoet. Maar wijn leent zich ook uitstekend voor het maken van cocktails. Dit kan een leuke en verrassende manier zijn om van je wijn te genieten, vooral als je iets nieuws wilt proberen. Een klassieker die het altijd goed doet is natuurlijk sangria, een Spaanse cocktail gemaakt van rode wijn, vers fruit, en een scheutje brandy of sinaasappellikeur. Ideaal voor een nazomerfeestje of een barbecue.

Een andere verrassende optie is een white wine spritzer, een mix van witte wijn en prikwater, eventueel aangevuld met een scheutje citroen of limoen. Deze cocktail is licht en verfrissend. Voor de liefhebbers van iets zoeters, is een mimosa een aanrader: een combinatie van mousserende wijn en sinaasappelsap, vaak geserveerd bij een feestelijke brunch.

Ontdek de wereld van dessertwijnen

Bij wijn denken we vaak aan de fles die we openen bij het hoofdgerecht, maar er is ook een hele wereld aan wijnen die speciaal bedoeld zijn voor na het eten: dessertwijnen. Deze zoete, rijke wijnen zijn perfect om een maaltijd mee af te sluiten of te combineren met een dessert. Dessertwijnen zijn vaak wat zoeter en intenser van smaak: een bijzondere en verrassende afsluiting van je diner. Ze nodigen uit om even rustig te genieten en te ontspannen na een heerlijke maaltijd.

Slimme opbergmogelijkheden voor een opgeruimde slaapkamer

Previous article

Energiekosten verlagen: tips om de goedkoopste leverancier te vinden

Next article