Handig

Geniet van een wandelvakantie in de Franse wijnregio’s

0

Frankrijk is een land dat bekend staat om haar prachtige landschappen, de rijke cultuur en natuurlijk de wereldberoemde wijnen. Ben jij een liefhebber van natuur en wijn? Dan is een wandelvakantie in een van de vele wijnregio’s die Frankrijk rijk is, een ervaring die je niet snel vergeet. Het maakt daarbij niet uit of je ervoor kiest om door de glooiende heuvels van de Bourgogne, de zonovergoten wijngaarden van de Provence of de adembenemende Loire-vallei te wandelen. Op elk van deze plekken word je getrakteerd op een unieke mix van natuurlijke schoonheid, culinaire verwennerij en culturele ontdekkingen. In dit artikel vertellen we je wat je allemaal mag verwachten tijdens een dergelijke vakantie en waar je goed op moet letten.

De wijnregio’s: cultuur en natuur in perfecte harmonie

Frankrijk kent verschillende wijnregio’s. Deze hebben elk zo hun eigen karakteristieke landschappen en tradities. Neem bijvoorbeeld de Bourgogne. Deze is beroemd om de prestigieuze Pinot Noir en Chardonnay. Terwijl je door de charmante dorpjes en uitgestrekte wijngaarden wandelt, kom je langs eeuwenoude wijnkelders en prachtige kastelen. De Provence biedt dan weer een totaal andere ervaring, met zijn bijzondere lavendelvelden en kenmerkende roséwijnen. De Loire-vallei, die ook wel de ‘ Tuin van Frankrijk’ wordt genoemd, combineert weelderige natuur met historische kastelen en een breed scala aan witte wijnen, zoals de Sancerre en Pouilly-Fumé.

Maak je een wandeling door een van deze regio’s, dan geniet je hier van de rust en stilte van de natuur. Dit wissel je dan af met bezoeken aan pittoreske dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Onderweg heb je de kans om te genieten van adembenemende uitzichten over de wijngaarden, waar vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang veel te genieten valt. De zon werpt dan een gouden gloed over de heuvels.

Op bezoek bij een wijnhuis

Een van de hoogtepunten van een wandelvakantie in een wijnregio is het bezoeken van lokale wijnhuizen. Deze domaines, zoals ze in Frankrijk worden genoemd, zijn in de regel familiebedrijven die al vele generaties wijn produceren. Bij aankomst bij een wijnhuis word je normaal gesproken hartelijk ontvangen door de eigenaar, of door een gids, die je vol trots de wijngaarden laat zien en je meeneemt naar de wijnkelders. Tijdens een rondleiding leer je dan alles over het productieproces, van het oogsten van de druiven tot het rijpen in eikenhouten vaten. Zo kom je meer te weten over de verschillende wijnsoorten en ervaar je gelijk ook de passie van de wijnmakers. In de regel wordt een rondleiding afgesloten met het hoogtepunt: de wijnproeverij. Zo verwen jij je smaakpapillen en kan je er vaak ook voor kiezen om een (of meerdere) flessen mee te nemen.

Zorg dat je goed voorbereid bent

Als je op wandelvakantie gaat moet je jezelf wel goed voorbereiden. Zorg bijvoorbeeld voor goede wandelschoenen, voldoende water en een goede bescherming tegen de zon. Dit is vooral ook tijdens de warme zomermaanden heel belangrijk. Het is ook handig om van tevoren even te plannen welke wijnhuizen je allemaal wil bezoeken. Er zijn namelijk ook wijnhuizen die alleen maar op afspraak te bezoeken zijn. En niet onbelangrijk, zorg er ook voor dat je een comfortabele uitvalsbasis hebt. Een luxe vakantievilla van FranceComfort bijvoorbeeld. Deze aanbieder heeft meerdere vakantiehuizen in een wijnregio beschikbaar.

Optimaal genieten bij FranceComfort

Na een dag vol avonturen en wijnproeverijen is er niets fijner dan terugkeren naar een comfortabele vakantievilla waar je even helemaal kunt ontspannen. FranceComfort heeft in alle belangrijke wijnregio’s vakantieparken ingericht, waar je van alle gemakken voorzien bent. Je geniet hier van een compleet ingericht villa, waarnaast er op het park zelf ook allerhande faciliteiten te vinden zijn. Denk aan een restaurant, een fijn zwembad, een fitnessruimte of een sauna. Dit maakt van deze vakantieparken de ideale plekken om een wandelvakantie te starten!

Essentiële tools voor kleine klusjes in huis

Previous article

Koen Wauters: Vriendin, Leeftijd, Vermogen en meer

Next article